V červenci ještě stále můžeme přímo na záhony vysévat zeleninu pro podzimní sklizeň, jako je salát letní i zimní, čínské a pekingské zelí, fenykl, ředkev, ředkvičky, kedlubny, fazoly, podzimní špenát, salátovou řepu a polníček. V tomto měsíci také vysazujeme zelí, kapustu, květák a pór určené pro jarní sklizeň. Sazeničky dáváme do připravené, prohnojené půdy, nejméně na vzdálenost 20-30 cm.
V létě dokončujeme sklizeň ranných druhů košťálovin, jako je květák, kapusta a zelí, sklízíme saláty, ředkvičky, pór, kedlubny, cibuli, česnek, okurky, patizony, fazole a hrách. Fazoly na lusky sklízíme postupně, jak dozrávají. Cibuli vytaháme hned, jak začne žloutnou nať a měknout krček a necháme ji na řádku doschnout. Česnek a šalotku sklízíme podobně jako cibuli, ale nenecháme je na řádku, k dosušení je zavěsíme do stínu.
Zeleninu, určenou ke sklizni nejdříve koncem léta, řádně přihnojujeme, abychom podpořili růst a tvorbu plodů. Snadné a nejvíce vhodné je rozpustit hnojivo do zálivky, abychom měli přehled o dávkování. Když po sklizni zůstane kus záhonu ladem, vysejeme sem rostliny na zelené hnojení, které pak na podzim zaryjeme do záhonu. Nebo je možné do záhonu zarýt posekanou trávu hned, nechat alespoň 4 týdny odpočinout a použít ještě k letní výsadbě.
V červenci také vyvazujeme rajčata, odstraňujeme z nich nežádoucí výhony a přihnojujeme. Okurkám zaštípneme hlavní výhon, aby se rychleji vyvinuly postranní, na kterých jsou pak plody a také přihnojíme. U nakládaček, salátových okurek a patisonů sklidíme první plody co nejdříve, aby rostlina nenasadila na semena. Okurky stříkáme proti houbovým chorobám, ke kterým jsou náchylné.